Excl. BTWIncl. BTW

Meer weten? Check de FAQ

Ergens goedkoper gezien?

LED lampen kopen - Deboled LED verlichting

Veelgestelde vragen

algemene-vragen

 • 1. Hoe kom ik in contact met jullie?

  U kunt ons bellen, mailen of ons contact formulier invullen.

 • 2. Verkopen jullie ook aan zakelijke klanten?

  Ja wij verkopen aan de zakelijke en particuliere markt. Wanneer u zakelijke klant van Deboled wordt, krijgt u een eigen account waarop de actuele retailers prijzen staan.

 • 3. Verzenden jullie ook naar het buitenland?

  Standaard verzenden wij naar Nederland en Belgie. In overleg kunnen we ook naar elke ander land binnen de EU verzenden.

 • 4. Kan ik ook langs komen om de producten te zien?

  Nee dit kan helaas niet. Wij zijn een webshop die alleen online activiteiten heeft. U kunt thuis bestelde artikelen beoordelen en altijd een beroep doen op uw 14 dagen retourrecht.

 • 5. Komen jullie ook installeren?

  Nee, wel kunnen we u tot in de puntjes uitleggen wat er moet gebeuren voor een feilloze installatie. Of wij kunnen u verwijzen naar één van onze installateurs die ervaring hebben met onze led verlichting.

vragen-over-led

 • 1. Waarom zou ik een led lamp gebruiken?

  1. U zult uw vingers niet meer branden aan een led lamp. Deze lamp wordt veel minder warm dan de gloeilamp.
  2. Een gloeilamp zet 95% van zijn energie om in hitte en dat is zeer inefficiënt.
  3. De led lamp bevat geen schadelijke stoffen.
  4. De led lamp gaat tot 40x langer mee dan een gloeilamp en 8x langer dan een spaarlamp.

 • 2. Waarom is de prijs relatief hoog van een led lamp?

  Er worden veel nieuwe technieken toegepast voor de fabricage van een led lamp en dat is een kostbaar proces.

 • 3. Welke kleur moet ik kiezen voor mijn led lamp?

  De meest geliefde kleur is warm wit, omdat dit de kleur is die het meest overeen komt met de traditionele gloei en halogeen lampen. Koud wit wordt ook toegepast, op plaatsen waar “gezelligheid” niet zo belangrijk is denk aan werkplaatsen. Let op, een koude witte lamp kan wat blauwig overkomen.

 • 4. Leuk die hoge branduren, maar kan de led lamp ook tegen veel in en uit schakelen?

  Een led lamp is zelfs beter bestand tegen aan/uit schakelen dan een spaarlamp!

led-lampen-in-en-om-huis

 • 1. Welke fitting heb ik nodig?

  Voor gloeilampen zijn er 2 standaard fittingen namelijk de E27(Grote Fitting) en de E14 (Kleine Fitting). Voor Inbouw spots (Halogeen) zijn er meer fittingen namelijk de G4, MR11 (GU4), MR16(G5.3)(GU5.3), GY6.35, G9, GU10, GX53 en R7s.

 • 2. Kan ik de lampen zo maar 1 op 1 omruilen?

  In bijna alle gevallen is het mogelijk om de lampen 1 op 1 om te wisselen. Echter bij lampen die gebruik maken van een transformator (zoals de G4,MR11 en MR16) is het verstandig om ook de voeding te vervangen. In de beschrijving per artikel kunt u lezen of de voeding wel of niet vervangen moet worden. Tevens dient er naar de bouw vorm te worden gekeken. Er zijn veel armaturen op de markt waarin niet elke willekeurige lamp past, dist is voornamelijk bij G4 lampen een controle waard.

 • 3. Zijn alle led lampen dimbaar?

  Nee, er staat bij elke lamp aangegeven of hij dimbaar is of niet.

led-lampen-in-de-caravan-camper-of-boot

 • 1. Welke led lampen zijn zonder meer geschikt voor mijn voertuig?

  Bij onze afdeling caravan verlichting vindt u diverse led lampen en led-strips die allemaal geschikt zijn voor gebruik in uw voertuig.

 • 2. Ik heb op diverse plaatsen TL-balken hangen, hebben jullie hier ook een led vervanger voor?

  Wij verkopen geen led-tl-balken voor voertuigen, maar hebben wel diverse vervangende producten in ons assortiment hiervoor. Deze vindt u tevens op onze caravan afdeling. U moet hierbij denken aan Led-strips en Led-Balken.

 • 3. De meeste led lampen zijn 12Volt, maar mijn accu geeft tijdens het laden een wisselende spanning af van tussen de 9 en 15 Volt. Mag ik dan een led lamp gebruiken?

  De artikelen in de caravan afdeling zijn geschikt om onder deze omstandigheden te gebruiken.

led-lampen-in-de-auto

 • 1. Welke lamp moet ik kiezen om mijn stads lichten te vervangen voor Led?

  Dit is verschillend per auto. De ene auto heeft een T10 (W5W) steeklamp fitting als stads licht de andere weer een Ba9s bajonet. Om te bepalen welke lamp je nodig hebt op welke plaats kunt u het beste in het onderhoudsboekje van uw auto kijken. Mocht het hier niet in staan dan kunt u nog de dealer bellen en in het uiterste geval zult u de desbetreffende lamp moeten demonteren om te zien welk type het is. Voor ronduit de meeste auto’s gaat het om een T10 steeklamp.

 • 2. Welke lamp moet ik kiezen om mijn kenteken verlichting te vervangen voor Led?

  Dit is verschillend per auto. De ene auto heeft een T10 (W5W) steeklamp fitting als stads licht de andere weer een C5W buislamp. Om te bepalen welke lamp je nodig hebt op welke plaats kunt u het beste in het onderhoudsboekje van uw auto kijken. Mocht het hier niet in staan dan kunt u nog de dealer bellen en in het uiterste geval zult u de desbetreffende lamp moeten demonteren om te zien welk type het is. Voor ronduit de meeste auto’s gaat het om een C5W steeklamp. Wel is de afmeting zeer belangrijk, er is namelijk verschil in de lengte van het buislampje.

 • 3. Welke lamp moet ik kiezen om mijn Dashboard verlichting te vervangen voor Led?

  Dit is verschillend per auto. Om te bepalen welke lamp je nodig hebt op welke plaats kunt u het beste in het onderhoudsboekje van uw auto kijken. Mocht het hier niet in staan dan kunt u nog de dealer bellen en in het uiterste geval zult u de desbetreffende lamp moeten demonteren om te zien welk type het is. Voor ronduit de meeste auto’s gaat het om een T5 (W2W) steeklamp.

 • 4. Kan ik led strips in de auto gebruiken?

  Kan ik led strips in de auto gebruiken?

 • 5. Ik heb mijn stadslicht led lamp gemonteerd, maar er brand er eentje niet?

  De auto lampen zijn pool gevoelig. Dit houdt in dat + en – op de juiste manier aangesloten dienen te worden. Waarschijnlijk zit de lamp verkeerd om. Na het omdraaien van de lamp in de fitting zou hij het moeten doen.

led-lampen-in-een-kleur

 • 1. Ik wil gaan een led strip gebruiken wat heb ik nodig om hem te laten branden?

  Wij verkopen onze led strips op rollen van 5 meter of op maat gemaakt. Als u nog niet zo begaan bent met led strips dan raden we u aan om bij de sectie “led strip op maat” uw product te bestellen. U kunt hier namelijk zeer eenvoudig elke gewenste lengte led strip bestellen, door de keuze mogelijkheden wordt de strip plug & play afgeleverd klaar om in het stopcontact gestoken te worden. Mocht u toch een rol willen kopen van 5 meter, zorg er dan voor dat u ook een voeding (led-driver) mee besteld. Wilt u ook de mogelijkheid tot dimmen dan dient u ook een dimmer mee te bestellen.

 • 2. Welke voeding (transformator led-driver) heb ik nodig?

  Afhankelijk van het type led strip en de lengte kunnen wij u de juiste voeding aanraden. Er staat ook bij elke type led strip welke voeding bij welke lengte u moet gebruiken. Een te zware voeding is geen probleem een te zwakke voeding wel. Neem als voorbeeld een 60 led per meter led strip deze heeft een opgenomen vermogen van 5W per meter. Wilt u hiervan 3 meter gebruiken dan heeft u een voeding nodig van minimaal 3 x 5= 15 watt. Om er zeker van te zijn dat u voeding sterk genoeg is doet u 10% bij het opgenomen vermogen dus 15 + 1,5 = 16,5watt. Uw voeding zal dus minimaal 16,5 watt moeten zijn.

 • 3. Kan een led strip gedimd worden?

  Ja elke led strip kan gedimd worden door een van de vele typen led strip dimmers in ons assortiment.

 • 4. Ik wil een led strip gaan plaatsen voor in de tuin, welke moet ik nemen?

  Ten eerste is het heel belangrijk dat u weet op welke plaats in de tuin u deze gaat gebruiken. Wilt u deze op een plaats gebruiken waar geen regen komt (Onder het afdak of de entree) dan kunt u gebruik maken van onze IP65/67 led strips. Komt de led strip open en bloot in de tuin dan raden we een IP68 led strip aan. Houdt er tevens rekening mee dat de voeding die u gaat gebruiken in de buitenlucht ook een IP68 classificatie dient te hebben. In alle gevallen raden we aan om de voeding op een droge plaats te monteren, dit geldt ook voor de dimmer.

 • 5. Kan ik oneindig led strips aan elkaar doorverbinden?

  Nee dat kan niet. Wanneer de lengte van een led strip (type afhankelijk) te lang wordt dan treed er kleur verschil op. Dit houd in dat de licht kleur aan het begin en eind van de strip verschilt van kleur. Om dit te voorkomen zijn er verschillende mogelijkheden qua aansluiting en producten om dit op te lossen. Voor de meeste led strips geld een lengte van 10 meter als maximaal zonder versterking. Echter voor de wat zwaardere strip moet er om de 5 meter al een versterker worden gebruikt. Er zijn twee manier om de strip te versterken. 1. De versterker Dit product dient men te gebruiken wanneer er lange lengten ledstrip in serie worden aangesloten. Door dit product tussen de led strips te plaatsen na de maximaal toelaatbare lengte zal er geen verlies op treden. 2. Parallel aansluiten. Door lengten led strip parallel op een voeding aan te sluiten treed er ook geen verlies op.

 • 6. Hoe moet ik een led strip aansluiten?

  Als u een led strip op maat wilt maken en afgeknipt heef dient u opnieuw aansluit draden aan de led strip te monteren. Bekijk hiervoor onze instructie video.

 • 7. Ik wil op meerdere plaatsen een led strips monteren en deze met één afstand bediening aansturen kan dat?

  Ja wij verkopen verschillende afstand bediening/ontvanger sets. Met deze sets is het mogelijk om op meerdere plaatsen in huis led strips te plaatsen en deze met behulp van 1 afstand bediening te dimmen en/of aan/uit te schakelen. U dient wel op de plaatsen waar de ledstrip gemonteerd wordt te beschikken over een wand contact doos (stopcontact).

 • 8. Mag ik de led strip buigen om deze om een hoek te monteren?

  De flexibele led strip is buigbaar tot 350° dat geld wel alleen voor de lengte richting. Wilt u de led strip in de breedte richting de hoek om laten gaan dan dient u dit te doen door de led strip door te knippen en beide uiteinden opnieuw met elkaar te verbinden.

led-strips-in-meerdere-kleuren-rgb

 • 1. Ik wil gaan een led strip RGB gebruiken wat heb ik nodig om hem te laten branden?

  Wij verkopen onze RGB led strips op rollen van 5 meter of op maat gemaakt. Als u nog niet zo begaan bent met led strips dan raden we u aan om bij de sectie “led strip op maat” uw product te bestellen. U kunt hier namelijk zeer eenvoudig elke gewenste lengte led strip bestellen, door de keuze mogelijkheden wordt de strip plug & play afgeleverd klaar om in het stopcontact gestoken te worden. Mocht u toch een rol willen kopen van 5 meter, zorg er dan voor dat u ook een voeding (led-driver) en controller mee besteld. En eventuele aansluit draden.

 • 2. Welke voeding (transformator led-driver) heb ik nodig?

  Afhankelijk van het type led strip en de lengte kunne wij u de juiste voeding aanraden. Er staat ook bij elke type led strip welke voeding bij welke lengte u moet gebruiken. Een te zware voeding is geen probleem een te zwakke voeding wel. Neem als voorbeeld een 30 led per meter led strip deze heeft een opgenomen vermogen van 7W per meter. Wilt u hiervan 3 meter gebruiken dan heeft u een voeding nodig van minimaal 7 x 3= 21 watt. Om er zeker van te zijn dat u voeding sterk genoeg is doet u 10% bij het opgenomen vermogen dus 21 + 2,1 = 23,1watt. Uw voeding zal dus minimaal 23,1 watt moeten zijn.

 • 3. Ik wil een led strip RGB gaan plaatsen voor in de tuin, welke moet ik nemen?

  Ten eerste is het heel belangrijk dat u weet op welke plaats in de tuin u deze gaat gebruiken. Wilt u deze op een plaats gebruiken waar geen regen komt (Onder het afdak of de entree) dan kunt u gebruik maken van onze IP65/67 led strips. Komt de led strip open en bloot in de tuin dan raden we een IP68 led strip aan. Houdt er tevens rekening mee dat de voeding die u gaat gebruiken in de buitenlucht ook een IP68 classificatie dient te hebben. In alle gevallen raden we aan om de voeding op een droge plaats te monteren, dit geldt ook voor de controller. Ook de aansluiting van de led strip dient weer vochtdicht./waterdicht gemaakt te worden op de plaats waar deze wordt door geknipt.

 • 4. Kan ik oneindig led strips RGB aan elkaar doorverbinden?

  Nee dat kan niet. Wanneer de lengte van een led strip (type afhankelijk) te lang wordt dan treed er kleur verschil op. Dit houd in dat de licht kleur aan het begin en eind van de strip verschilt van kleur. Om dit te voorkomen zijn er verschillende mogelijkheden qua aansluiting en producten om dit op te lossen. Voor de meeste RGB led strips geld een lengte van 10 meter als maximaal zonder versterking. Echter voor de wat zwaardere strip moet er om de 5 meter al een versterker worden gebruikt. Er zijn twee manier om de strip te versterken. 1. De versterker Dit product dient men te gebruiken wanneer er lange lengten ledstrip in serie worden aangesloten. Door dit product tussen de led strips te plaatsen na de maximaal toelaatbare lengte zal er geen verlies op treden. 2. Parallel aansluiten. Door lengten led strip parallel op een voeding aan te sluiten treed er ook geen verlies op.

 • 5. Ik wil op meerdere plaatsen RGB led strips monteren en deze met één afstand bediening aansturen kan dat?

  Ja wij verkopen verschillende afstand bediening/ontvanger sets. Met deze sets is het mogelijk om op meerdere plaatsen in huis led strips te plaatsen en deze met behulp van 1 afstand bediening te dimmen , kleur wisselen en aan/uit te schakelen. U dient wel op de plaatsen waar de led strip gemonteerd wordt te beschikken over een wand contact doos (stopcontact).

 • 6. Kan ik met een RGB meer kleuren strip ook warm en koud witte kleuren weergeven?

  Ja dit is mogelijk met dit type controller. Echter de perfecte weergave van koud en warm wit geschiedt alleen met de gelijknamige strips. U komt wel zeer in de buurt met de RGB strip en de juiste controller.

 • 7. Mag ik de RGB led strip buigen om deze om een hoek te monteren?

  De flexibele led strip is buigbaar tot 350° dat geld wel alleen voor de lengte richting. Wilt u de led strip in de breedte richting de hoek om laten gaan dan dient u dit te doen door de ledstrip door te knippen en beide uiteinden opnieuw met elkaar te verbinden.

led-slang

 • 1. Kan ik een led slang zelf inkorten?

  Dat is mogelijk. Onze led slangen zijn om de 2 meter in te korten. Denk er wel aan dat u bij elk ingekort deel led slang de uiteinden voorziet van zowel een aansluit set als een afdek dop.

 • 2. Is de led slang te verlengen?

  Ja, maar de maximale lengte op een aansluit set mag niet meer bedragen dan 50 meter. Voor het doorverbinden van led slangen hebben we speciale doorverbind stukken. Evenals hoek, kruis en T stukken. U kunt dus verschillende vormen maken met de ledslang.

De waardering van www.deboled.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 61 reviews.