Excl. BTWIncl. BTW

Meer weten? Check de FAQ

Ergens goedkoper gezien?

LED lampen kopen - Deboled LED verlichting webshop

LED informatie

LED verlichting wordt steeds populairder. Niet alleen is LED verlichting duurzamer en bespaart het u kosten, maar LED verlichting biedt ook een heel nieuw scala aan mogelijkheden. Waar vroeger LED lampjes in sleutelhangers werden gebruikt, vindt u dit type verlichting nu terug op vrijwel iedere denkbare manier. Maar wat is LED verlichting eigenlijk en wat moet u weten als u wilt overstappen naar LED lampen? Hieronder vindt u de belangrijkste LED informatie.

WAT IS LED VERLICHTING

In tegenstelling tot klassieke verlichting bevatten LED lampen geen gloeidraad maar werken ze met lichtgevende diodes, oftewel light emitting diodes (LED). Daardoor is LED dus een elektronische component die rechtstreeks licht uitzend. Het voordeel van LED’s is dat deze aanzienlijk minder energie verbruiken dan een gloeilamp, spaarlamp of TL- lamp en veel langer meegaan.

LICHT EN KLEUR

Licht: kleurtemperatuur en kleurherkenningswaarde

Afhankelijk van het aantal LED’s in de LED verlichting zijn er vele variaties aan lichtsterkte, kleur en stralingshoek. Om licht te herkennen en interpreteren spreken we van kleurtemperatuur en kleurherkenningswaarde. Kleurtemperatuur wordt aangeduid in K’s (Kelvin). Ter vergelijking: een kaars heeft een kleurtemperatuur van ongeveer 1800K, gloeilampen hebben zo’n 2700 K en een licht bewolkte lucht heeft 5000K. Kleurherkenning wordt aangeduid in CRI (Color Rendering Index). Een waarde van 0 betekent een heel specifieke kleur, een waarde van 100 betekent dat de kleurherkenning overeenkomt met daglicht.

Kleur

Er is een grote variëteit aan kleur in LED verlichting beschikbaar. Zo zijn er verschillende soorten wit licht, zoals normaal wit, puur wit en warm wit. Maar u kunt LED verlichting ook in diverse kleuren kopen. LED verlichting is daardoor ook zeer geschikt voor het creëren van sfeer, feestverlichting of speciale effecten.

KLAAR OM TE SHOPPEN?

Bent u er klaar voor om uw traditionele verlichting te vervangen voor LED verlichting? Wacht niet langer! Bij Deboled vindt u alles wat u nodig heeft om uw huis sfeervol te verlichten met LED.

Nu shoppen

LAMP VERVANGEN

Gloeilamp vervangen door LED lamp

Het vervangen van uw gloeilamp voor een LED lamp heeft veel voordelen. Niet alleen gaat LED verlichting langer mee dan een gloeilamp, uw energierekening blijft ook lager doordat LED lampen minder energie verbruiken. Maar waar moet u op letten wanneer u uw lampen wilt vervangen? Dat is gelukkig heel simpel! U heeft alleen de maat van de fitting van uw oude lamp nodig en hoeft daar alleen maar een bijpassende LED lamp in de door u gewenste kleur voor in de plaats te kiezen. Vervolgens draait u de LED lamp net als een gewone lamp in de fitting.

12V halogeen lamp vervangen door LED lamp

Wanneer u een 12V halogeen lamp wilt vervangen door een LED lamp is het van belang naar het minimale wattage van de trafo te kijken. Omdat een 12V LED lamp aanzienlijk minder stroom verbruikt dan een 12V halogeen lamp, moet u er voor zorgen dat aan het minimale wattage van de trafo wordt voldaan. Voor optimaal gebruik van uw 12V LED lamp, adviseren wij de oude transformator te vervangen door een LED driver. Vaak is dit tegelijkertijd voordeliger qua energieverbruik en duurzaamheid.

LED FITTING

Wilt u weten welk type LED fitting u nodig heeft? Neem voor het bepalen van het juiste type LED fitting de maat op van de voet van uw huidige lamp. U kunt deze vergelijken met onderstaande afbeeldingen.

De waardering van www.deboled.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 61 reviews.